Квебек – забележителности за един уикенд - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Квебек – забележителности за един уикенд
Автор: Виктория Трифонова

Град Квебек е едно от изключенията на двуезична Канада, където френският е задължителен, а английският често ненужен. Но не оставяйте езикът да ви попречи да опознаете този невероятно очарователен и гостоприемен град.

Квебек не просто е столицата на провинцията Квебек, той също така е един от най-старите градове в Северна Америка. Квебек сити не е много голям и може да го разгледате без да има нужда да се качвате на таксита, автобуси или трамваи. Просто си обуйте удобни обувки и ето какво ви очаква:

Дворецът Фронтенак - Дворецът като от приказка на Андерсен се намира в Стария град. Сградата е всъщност първокласен хотел, където често отсядат политици и кинозвезди. Шатото е един от първите хотели, издигнати от Канадската железопътна компания през 19-и век с цел привличане на повече туристи. Фронтенак е построен в средновековен стил и силно напомня френските замъци. Островръхите му кули, медният покрив и непосредствената близост до река Сейнт Лорънс засилват усещането за приказна атмосфера.

Река Сейнт Лорънс и Старото пристанище - Старото пристанище е създадено през 17-и век, когато европейските заселници са пренасяли провизии. Векове по-късно тук нощният живот е в разгара си и няма да скучаете. Пристанището е също приятно място за разходка и отмора през деня. Тук е също така спирка на много круизи.

Водопадите Монморанси - На няколко минути от Квебек ще се озовете в прекрасния парк Монморанси, където се намира и едноименият водопад. Със своите 88 метра Монморанси е по-висок от Ниагара. Можете да се насладите на това природно чудо от специалния лифт или от многото други предвидени за целта точки. Което и място да изберете, шумът на водопада, свежите капки вода във въздуха и спокойствието ще ви заредят с положителна енергия.

Парламентът –Парламентът, както повечето забележителности в Квебек, е разположен в Стария град. Тук заседава събранието на провинция Квебек. Самата сграда е построена през 19-и век. Четирите крила, височината от 171 метра правят парламента изключително внушителен. В двора на сградата са разположени 24 бронзови статуи на различни личности, изиграли важна роля в историята на Квебек.

Равнините на Абрахам - Равнините на Абрахам е място от историческо значение. През 1759 г. тук се е провела важна битка между френската и британската армия. Това е и един от най-големите градски паркове в света, идеален за пикник и каране на колело през лятото и ски-бягане през зимата.

Площад Роял - Често наричат площада историческото и духовно сърце на Квебек, както и родината на Френска Америка. Това е може би едно от местата, на които ще ви е много трудно да повярвате, че всъщност се намирате в Северна Америка, континентът на новите технологии и неспирното развитие. Малките кокетни улички и още по-кокетните къщи ще ви напомнят на Франция, малко на Италия, а и в същото време ще ви впечатлят със своята уникалност.

Целогодишен коледен магазин - Това може да не е сред забележителностите на ЮНЕСКО, но определено е нещо, което винаги ще помните от посещението си в Квебек сити. Независимо дали ще отидете през март, юли или декември, магазинът за коледни украшения винаги ще ви посрещне с ведро настроение и "Джингъл белс" ритми.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин