Монреал – Дестинации в Канада

Booking.com

Разположен на живописен остров, там където се съединяват двете реки Сейнт Лорънс и Отава, красивият Монреал е вторият по големина град в Канада и водещ търговски, финансов и културен център в страната. Градът ще ви завладее с романтичния си и елегантен облик, прекрасните зелени паркове и изобилие от цветя и всичко това, съчетано по неповторим начин с пулсиращата енергия, която сякаш извира от сърцето му. Със сигурност ще останете впечатлени от пъстротата на етническите групи, населяващи града и от това, че почти всеки втори жител говори френски език, което превръща Монреал във вторият по големина френско-говорящ метрополис в Западния свят.

Монреал е разделен на две прекрасни части, които можете да разгледате с наслада – започнете обиколката с романтична разходка из Стария град, който ви очаква, изпъстрен с живописни калдаръмени наклонени улички и прекрасни реставрирани сгради и стари къщи. Заслужава си да посетите прелестната базилика Notre Dame, Университета McGuille и невероятното спортно съоръжение на Олимпийският комплекс, построено през 1976 г. Разходете се и до една от най-известните забележителности в града – площадът Jacque Cartier, пийте ароматно кафе в някое сладко кафене във френски стил, а накрая се отдайте на заслужен релакс в зеленото бижу на канадския град – паркът Mont Royal. Разположен по средата на островния град, на площ от 101 хектара, в парка се намира най-високата точка на града – едноименният хълм, висок 234 м, от където се разкрива спираща дъха панорама към целия град. Тази гледка определено си заслужава да бъде запечатана от фотоапарата ви.

Ако сте се замечтали прекалено много и сте се наситили на необикновената атмосфера и романтика, витаещи в Стария град, ви препоръчваме да се насочите към новия, модерен Монреал. Тук ще се озовете в напълно различен свят на контрастите – тази част на града извисява гордо в небесата своите лъскави небостъргачи и пленява всеки гост с изобилието от музеи и театри, близо 7600-те ресторанти и заведения, и нестихващ нощен живот. Ако желаете да се отдадете на шопинг, не подминавайте главната търговска улица St Catherine, на която ще се натъкнете на богата палитра от малки магазинчета до големи търговски вериги и мега молове. Модерен Монреал ще ви предложи толкова много емоции, че със сигурност няма да скучаете дори за миг.

Обща информация за Канада
Кога да посетим Канада
Пари и разходи за Канада

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар