Квебек Сити – Дестинации в Канада

Booking.com

Красив и таящ неповторима атмосфера, Квебек Сити е истинско бижу на Френска Канада, на което определено си заслужава да се насладите поне веднъж в живота. Докоснете ли се до сърцето на града, в което с пълна сила се усеща франкофонската култура, ще се убедите, че няма дурго подобно място в Северна Америка. Разположението на Квебек Сити около устието на река Сейнт Лорънс, скрит зад внушителни крепостни стени, му придава още по-уникален и приказен облик. Старият град ще ви грабне с прекрасната си архитектура, малките улички, сладките магазинчета и кафенета с кръгли маси, уюта и изобилието от пъстри уханни цветя – и всичко това, издържано в неповторим френски стил.

Историята на града е много интригуваща – три века Квебек Сити е бил под чуждо влияние – първоначално столица на Нова Франция в рамките на френския режим – от 1608 г. до 1759 г., по-късно град – крепост и английска колония по време на английския режим от 1763 г. до 1867 г. и накрая столица на провинция Квебек, откакто Канадската конфедерация влиза в сила през 1867 г. Заради богатата му история, несъмнено в Квебек Сити можете да откриете най-ценните артефакти от канадското наследство – сградата на Парламента, административните и политически сгради, разнообразието от исторически паметници – всички те, реставрирани и съхранили духа на епохата, в която са създадени.

Когато тръгнете на опознавателна разходка из града, непременно трябва да включите в маршрута си една от най-големите забележителности – Шато Фронтенак – замък-хотел, построен в края на 19 век, в стил късно Средновековие. Не пропускайте да разгледате още Парламента, Цитаделата и старото рибарско пристанище, да се разходите по Grande All&eacute,e – любимо място на жителите и гостите на града и оживените площади Place Royale и Place d&rsquo,Armes, в които сякаш пулсира сърцето на канадския град. Полюбувайте се на приказната панорама, разкриваща се към река Сейнт Лорънс, а ако разполагате с повече време, ви препоръчваме горещо да се отбиете и до парка на водопада Монтморенси – той се намира на около 11 км от Квебек Сити и е най-големият водопад в провинцията.

След тези приятни разходки из забележителностите на канадския град, можете заслужено да отморите приятно в типичен френски ресторант, наслаждавайки се на прекрасна атмосфера, превъзходна кухня и изтънчено вино. Няма как да не изживеете приятни и незабравими моменти в приказния канадски град с френски дух – Квебек Сити.

Обща информация за Канада
Кога да посетим Канада
Пари и разходи за Канада

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар